Sportmassage

Bij een sportmassage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Een sportmassage zorgt ervoor dat de afvalstoffen die in de spieren aanwezig zijn sneller worden afgevoerd. Hierdoor bevorder je het herstel van je spieren en je lichaam. De behandeling vindt best enkele dagen voor of na een inspanning plaats. Een sportmassage helpt preventief om blessures te voorkomen en als je al een blessure hebt dan zorgt sportmassage voor een beter en sneller herstel.
Het doel van een sportmassage is het verbeteren van de lichamelijke conditie, nadelige gevolgen van de sport weg te nemen en of de nadelen ervan zo min mogelijk te ervaren. Je doet een sportmassage best niet vlak voor of na een grote inspanning omdat dit je spieren teveel gaat belasten en hierdoor nadelen gaat ervaren.
Een sportmassage is niet enkel geschikt voor sporters maar ook voor mensen die ‘vast zitten’ zoals het in de volksmond gezegd wordt. Denk dan aan een pijnlijke nek, rug, armen, benen door verkeerde houding, stress, overbelasting vanuit je werk of hobby, verkeerde beweging,…
sportmassage
Bij sportmassage wordt stevig manueel gemasseerd en er worden tools gebruikt om bijvoorbeeld knopen uit je spieren te halen of om bindweefsel los te maken. Hiervoor moet er diep in de spieren gemasseerd worden, hetgeen niet altijd als leuk ervaren wordt. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je je achteraf beter gaat voelen ondanks dat dit even onaangenaam kan ervaren worden. De pijn die je op dat moment kan voelen toont aan dat er iets niet goed zit wat door een sportmasseur verholpen wordt. Ik controleer regelmatig tijdens de massage of deze niet te intens ervaren wordt en daarop wordt de behandeling aangepast.
Je moet er rekening mee houden dat alle klachten die je ervaart niet met één massage verholpen kunnen worden. Deze klachten vragen meerdere massages om uw spieren volledig los en klaar te krijgen voor een inspanning of ontspanning. Hoeveel massages u nodig heeft hangt af van persoon tot persoon en bekijken we samen in de praktijk.